Βιογραφία

Author Picture

Νένα Ζήση | Απόστολος Παντσάς

Η Νένα Ζήση γεννήθηκε και ζει στον Βόλο. Σπούδασε Business and Management στο Colchester στο Essex και εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα και στη συνέχεια στον χώρο των Επιχειρήσεων. Έχει Μεταπτυχιακό τίτλο από το τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Μετέχει ως ερευνήτρια στην Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Βόλου (Ο.Π.Ι.ΒΟ.).
Είναι μέλος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ).
Τον Απρίλιο του 2014 κυκλοφόρησε η πρώτη συγγραφική της δουλειά (δοκίμιο) με τίτλο «Γάμοι κόντρα στο ρεύμα. Μικτοί γάμοι εβραίων και χριστιανών στη σύγχρονη Ελλάδα: η περίπτωση της πόλης του Βόλου» (εκδόσεις Δ. Κυριακίδη).
Τον Οκτώβριο του 2017 κυκλοφόρησε η δεύτερη συγγραφική της δουλειά (μυθιστόρημα) με τίτλο «Στο φως του κίτρινου αστεριού» (εκδόσεις
ΠΑΡΟΥΣΙΑ). Έχει πάρει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια και αρθρογραφεί σε εφημερίδες, σε περιοδικά και σε ηλεκτρονικά μέσα.

Ο Απόστολος Παντσάς γεννήθηκε στη Μηλίνα Μαγνησίας και μεγάλωσε στον Βόλο. Σπούδασε Ιατρική στην Νάπολη της Ιταλίας και εργάζεται σαν ειδικός παθολόγος στον Βόλο. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τα κοινά και υπήρξε αντιδήμαρχος Βόλου (2010–2014) για τον πολιτισμό και την κοινωνική παρέμβαση. Εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο το 2017, μια ποιητική συλλογή συνταιριασμένη με φωτογραφίες από την περιοχή της Μαγνησίας του Μιχάλη
Πόρναλη, με τίτλο «Λόγος ποιητικός και εικονογραφημένος». Το 2019 ακολούθησε το δεύτερο, ένας υβριδικός συνδυασμός ποιημάτων με διηγήματα, με τίτλο «99+1 ράμματα μεταλλικά». Αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα.