Βιογραφία

Author Picture

Χριστάκος Γιώργος Όμηρος

Ο Γιώργος Όμηρος Χριστάκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Σκηνοθεσία και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είχε μία εικοσαετή καριέρα στον χώρο των επιχειρήσεων και ειδικότερα στoν τομέα του Marketing και του Management.  

Tο 2006 αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη στροφή στη ζωή του.  Εγκατέλειψε τις επιχειρήσεις και άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά πλέον με το αγαπημένο χόμπι του, τη φωτογραφία.
 
Μπήκε στο δισκογραφικό χώρο, αναλαμβάνοντας πληθώρα φωτογραφίσεων καλλιτεχνών, όπως αυτές με τον Μανώλη Λιδάκη, Θάνο Μικρούτσικο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ελένη Βιτάλη, Διονύση Τσακνή, Μπέσυ Μάλφα, Ορφέα Περίδη, Χρήστο Δάντη, Δημήτρη Μπάση και πολλών άλλων. Ασχολείται επίσης με φωτογραφίσεις παραστάσεων, editorial, αρχιτεκτονικά κ.α.,  ενώ συχνά ταξιδεύει στην Ευρώπη για φωτογραφίσεις πελατών και συγκεκριμένων projects.

Η μεγάλη του αγάπη όμως είναι η καλλιτεχνική φωτογραφία. Αδιαφορώντας για την πιστή και αντικειμενική αναπαράσταση της καθημερινότητας, τα έργα του ξεφεύγουν από τα όρια του χώρου και του χρόνου δημιουργώντας ένα παιχνίδι ψευδαισθήσεων.
 
Το 2007 συμμετείχε για πρώτη φορά σε ομαδική έκθεση στο Παρίσι (Semaine de la Photo) και από το 2010 κάνει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τελευταίες αυτές στο Λονδίνο (Hellenic Centre London) και το Βουκουρέστι (Melenia Art Gallery), ενώ τον εκπροσωπούν γκαλερί από την Ελλάδα (Γκαλερί Μιχαλαριάς), αλλά και το εξωτερικό (Ahop Gallery - Ουάσινγκτον, Melenia Art Gallery -  Ρουμανία, Izzy Gallery - Μόντρεαλ κ.α.). Επίσης έχει συνεργαστεί με την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων, αναλαμβάνοντας το φωτογραφικό λεύκωμα της μονής.

Η έκθεσή του με τίτλο "Αείζωον Πυρ", η οποία παρουσιάσθηκε στο αθηναϊκό κοινό το 2012, μέσω του Ιδρύματος Ευγενίδου και αμέσως μετά στο εξωτερικό, έλαβε εξαιρετικές κριτικές και θεωρήθηκε από τους ειδικούς ως μία εξόχως πρωτοποριακή δουλειά στο χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, με έντονα τα στοιχεία της εσωτερικής αναζήτησης.

Την τελευταία περίοδο έχει στραφεί και σε μια άλλη μορφή τέχνης, στη συγγραφή και μας παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Αναζητώντας τα μονοπάτια της ψυχής», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός.
 
Σύντομα θα είναι έτοιμος και ο προσωπικός του χώρος, μια γκαλερί στην Κηφισιά, όπου θα εκθέτει τα έργα του.

Παράλληλα, καθώς είναι λάτρης της μουσικής κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές σε web radio. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το web site του. 
georgechristakos.com
 
info@georgechristakos.com